Blog

Offerfeest vervolg

Pazartesi, Ekim 21st, 2013

Dat blijkt ook uit de bijbel. God ziet een schaap ook het meest identiek aan de mens blijkbaar. Toen Abraham zijn zoon wilde offeren aan God, heeft God niet voor niets een schaap gestuurd.

En we zijn kuddedieren, we volgen elkaar net als bij schapen: Op een dag zei een schaap, ik heb het helemaal gehad met mijn volginstinct..vanaf vandaag ga ik niemand meer volgen, toen zei de andere schaap, ik ook en de ander ik ook en weer de ander ik ook….ik herken toch de mens in dit gedrag.

Helemaal wanneer we het hebben over racisme, een totaal ander onderwerp lijkt het, maar het is hetzelfde.

Een Fries ging naar Limburg op vakantie en zag een herder met een kudde schapen, hij vroeg hem, hoeveel eet zo’n schaap per dag? De herder vroeg, welke de zwarte of de witte schapen? de witte, 10 kg gras, en de zwarte dan? ook 10 kg. Hoeveel wol geeft zo’n schaap per jaar? welke de zwarte of de witte? de zwarte 30 kg per jaar en de witte dan? ook 30 kg. Hoeveel weegt zo’n schaap per dag? welke de witte of de zwarte? De witte, 50 kg en de zwarte dan? ook 50 kg. Waarom vraag je de hele tijd witte of de zwarte terwijl ze allebei hetzelfde doen?

Nou de witte zijn van mij, en de zwarte dan? Ook…

Dus…stop ermee…met die onzin…we zijn echt allemaal hetzelfde, al lijkt het geloof, cultuur, nationaliteit, kleur en geur anders,  in ons wangedrag, tegenstrijdigheid, hebzucht, egocentrisch bestaan, in angsten en dromen zijn we echt hetzelfde, heus… laat het los!

Read More

Comments are closed.