Blog

Liefde vervolg

Cuma, Ekim 11th, 2013

Inmiddels was hij 55 en ik 43. We dronken een kop koffie en hij vertelde me dat hij nooit meer de overdadige liefde had gekregen van iemand zoals hij die ooit van mij kreeg. Ook zei hij: ‘het was niet kotsen, maar meer angst voor de hoeveelheid liefde. Ik wist niet wat ik ermee moest’.

 
Twintig jaar te laat maar toch… Dit zijn nu de hele leuke momenten van het leven. Dat wat je ooit deed en waarvan je je afvroeg of het fout was, goed blijkt te zijn geweest. Liefde…jaaa… Liefde… Nog altijd zijn er mensen die ervan moeten kotsen. Uit angst. Of uit verbitterdheid, uit teleurstelling, of de simpele eeuwige hunkering… We hebben het alsmaar over de economische crisis, maar onze emotionele crisis is nog van grotere omvang.

 
Laatst zei ik: ‘Niemand is te rijk om het af te wijzen en niemand is te arm om het te geven, dat is wat liefde is’. Toen zei iemand: ‘wat een filosofisch gelul’. Ja, noem het maar gelul… Dat is toch wat we missen: filosofisch gelul. De één ziet vuur in het water, de ander water in het vuur… Dat is wat filosofie is: wat zie je en wat staat er? Wat je niet ziet maar alleen voelt. Gelul? Dan maar gelul. Het is in ieder geval een zonnestraal in je geest, en tussen alle zon in deze nazomerdagen is elke straal in je hoofd welkom, want alleen dan schijnt de zon van de liefde pas echt.

 
← terug

Read More

Comments are closed.