Blog

Het ochtendhumeur van 4 januari

Cuma, Ocak 4th, 2013

Beluister hier het ochtendhumeur van Nilgün Yerli op de website van KRO Goedemorgen Nederland

Gelukkig nieuwjaar.

Het is 2013. De wereld is niet vergaan. We zijn er nog. Het was een foutieve berekening, het bleek 2208 te  zijn of nee, dat was ook fout, pas in 2220 vergaat de wereld echt, volgens de berekeningen van de Mayakalender. Maar in 2220 zal er niet één persoon aanwezig zijn die er nu is, dus onze wereld is dan toch al vergaan.

Maar de waarheid is: de wereld zal nooit vergaan, want God heeft het opgegeven…

Dat vertelde Noah mij.

Op een dag vraagt God aan Noah om een boot te maken en van iedere levende wezen er twee mee te nemen. Omdat God binnen een jaar de wereld zal vernietigen.

Na een jaar, op een bewolkte stormachtige dag, de dag dat God de wereld zal vernietigen, komt God bij Noah terug en vraagt naar de boot, en Noah barst in tranen uit.

God, zegt hij, het was onmogelijk om de boot binnen jaar af te krijgen.

Toen ik eraan begon, moest ik eerst een vergunning aanvragen. Voor de vergunning had ik een veiligheidsmaatregel nodig, de tekeningen van de boot moesten door een architect en notaris goedgekeurd worden, en vervolgens moest ik bewijzen dat het veilig was voor de bemanning, waardoor ik door de keuring van Arbo-wet moest, wat opnieuw veel tijd en papierwerk vergde.

Ook bij de brandweer moest ik de tekeningen van de boot goed laten keuren. Mijn buren hebben een bezwaarschrift ingediend bij de gemeente omdat ze niet wilden dat ik in mijn tuin een boot ging bouwen, en ik moest een vergunning aanvragen om een bootje te kunnen bouwen in mijn eigen tuin.

Ook had ik moeite om aan genoeg hout te komen. Staatsbosbeheer was het er niet mee eens dat iedere burger zomaar dingen ging bouwen met het hout van de overheid.

Toen ik de dieren wilde verzamelen, kreeg ik eerst Partij voor de Dieren aan mijn riem, en vervolgens de dierenbescherming.

Ik heb een kortgeding ingediend, dat ik heb gewonnen. Maar toen kwam de Partij van de Vrijheid in het spel, die vond dat wat ik deed een religieus gebeuren was, en in Nederland mag geloof zeker niet de boventoon voeren en men stak een stokje voor al mijn verzoeken. De Christen Unie en SGP wilden mij nog wel steunen, maar ook dat was beholpen want ze preken alleen voor hun eigen parochie. Nou, en toen kwam de belastingdienst om de hoek, omdat ze dachten dat ik er met de boot vandoor zou gaan om van mijn belastingschulden af te zijn… en ik heb ook veel belastingschulden, door de crisis en de deurwaarder legde beslag op al mijn goederen waaronder de boot die ik begonnen was te bouwen. Ik klopte nog aan bij VVD omdat zij nog weleens oren hebben naar nieuwe initiatieven, maar sinds zij hebben gelogen tegen zichzelf, geloven ze niemand meer. En de PvdA is zo druk met de zorg dat mijn zorg hun zorg zal zijn…

Goede genade God, ik krijg de boot niet af binnen op zijn minst 200 jaar…. en volgens de Mayakalender vergaat de wereld dan toch al…

Op dat moment laat God de zon weer schijnen en de hemel is klaarhelder.

Wat gebeurt er, vraagt Noah, gaat U de wereld niet vernietigen?

Nee; zegt God, dat hebben jullie eigenhandig met de bureaucratie al gedaan…

 

 

 

Read More

Comments are closed.